Poznati Kamerunci za Afričko prvenstvo
Samuel predvodi Kamerun u boju za titulu

Afrički Kup Nacija

Poznati Kamerunci za Afričko prvenstvo

Selektor reprezentacije Kameruna Paul Le Guen objavio je spisak od 23 igrača koji će ovu zemlju predstavljati na Afričkom Kupu Nacija koji počinje u januaru u Angoli.

Na spisku je svakako najveća zvijezda napadač Intera Samuel Eto'o, a tu su i Carlos Kameni, zatim Jean Makoun, Achile Emana i drugi. Ponovo je poziv dobio 33-godišnji štoper Trabzonspora Rigobert Song kojem će ovo biti osmo prvenstvo Afrike.

Kamerun se nalazi u grupi sa Tunisom, Zambijom i Gabonom, a Kamerun ne bi trebao imati problema da izbori prolaz u četvrtfinale.

Sastav Kameruna:

Golmani: Carlos Kameni (Espanyol), Hamidou Souleymanou (Kayserispor), Guy N'Dy Assembe (Valenciennes)

Odbrana: Rigobert Song (Trabzonspor), Geremi (Newcastle United), Henri Bedimo (Chateauroux), Andre Bikey (Burnley), Benoit Assou-Ekotto (Tottenham Hotspur) Aurelien Chedjou (Lille), Nicolas N'koulou (AS Monaco)

Vezni red: Alex Song (Arsenal), Jean Makoun (Lyon), Stephane M'bia (Marseille), Georges Mandjeck (1. FC Kaiserslautern), Joel Matip (Schalke 04), Eyong Enoh (Ajax), Landry N'guemo (Celtic), Achille Emana (Real Betis Sevilla), Somen A Tchoyi (Red Bull Salzburg)

Napadači: Paul Alo'o Efloulou (AS Nancy), Achille Webo (Real Mallorca), Mohamadou Idrissou (SC Freiburg), Samuel Eto'o (Internazionale)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti