Poznati svi učesnici osmine finala

Kup Bosne i Hercegovine

Poznati svi učesnici osmine finala

E. Škorić

Današnjim utakmicama kompletirana ja šesnaestina finala Kupa Bosne i Hercegovine. Dakle, poznati su svi učesnici osmine finala.

Fudbaleri Sarajeva teže su nego se to očekivalo prošli u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine. Gosti iz Gornjeg Vakufa bili su ravnopravan protivnik Bordo timu. Ipak, domaći su preko Jahovića i Hamzagića poveli sa 2:0, a gosti su u finišu uspjeli smanjiti preko Popovića na 2:1.

Na Bilinom Polju su se sastali premijerligaši Čelik i Velež, a domaći tim je na kraju bio bolji. Zeničani su slavili na krilima Adilovića koji je postigao dva gola. Prvi na ubačaj Kapetana, a onda drugi na ubačaj Purića. Premijerligaški ogled vidjeli su i gledatelji na stadionu Police u Trebinjama. Leotar je na kraju ostvario minimalnu pobjedu na Zvijezdom iz Gradačca.

Borac je u Banja Luci lako izašao na kraj sa niželigaškim TOŠK-om iz Tešnja. Banjalučani su pobijedili rezultatom 2:0, a oba pogotka postigao je Vidaković.

Široki je na Pecari "pregazio" niželigaša Sutjesku sa 5:0, dok je Branitelj ostvario rekordnu pobjedu, savladavši na svom terenu Doboj iz Istoka rezultatom 7:0.

Treba napomenuti da je Kozara slavila u Travniku (0:1), dok je Drinu na penale izbacio Proleter.

1/16 finala Kupa BiH:
Borac - TOŠK 2:0
Željezničar - Rudar (P) 2:0
Sarajevo - Sloga (Gornji Vakuf) 2:1
Čelik - Velež 2:0
Bosna (Sarajevo) - Sloboda (Tuzla) 0:1
Proleter - Drina 0:0 (4:3 penali)
Branitelj - Doboj Istok 7:0
Sloboda (Novi Grad) - Orašje 1:0
BSK - Omladinac (Mionica) 0:2
Zrinjski - Budućnost 3:1
UNIS - Modriča Maksima 2:1
Travnik - Kozara 0:1
Leotar - Zvijezda 1:0
Vitez - Olimpik 0:1
Slavija - Jedinstvo 3:1
Široki Brijeg - Sutjeska 6:0


Sarajevo – Sloga 2:1


Stadion Koševo. Strijelci: 1:0 Jahović (63), 2:0 Hamzagić (81), 2:1 Popović (87). Žuti kartoni: Čakal (Sarajevo), Čorić (Sloga).
SARAJEVO: Hamzić, Arsenijević, Botelho (od 46. Ihtijarević), Čakal (od 46. Čomor), Dupovac, Torlak, Šćepanović, Hamzagić, K. Handžić, Pliska (od 55. Jahović), Avdić.
SLOGA: Kaltak, K. Matišić, Miličević, Turić, Čorić, Veko, Duvnjak (od 80. Ilić), J. Matišić (od 68. Zec), Popović, Hodžić, Milanović.
Sudija: Goran Paradžik

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.