Poznato ko mijenja Harta u Torinu

Mihajlović riješio pitanje golmana

Poznato ko mijenja Harta u Torinu

D. Vejo

Niti Benfica niti Zenit, Vanja Milinković-Savić sutra dolazi u Torino na ljekarske preglede te bi nakon toga trebao staviti paraf na ugovor.

Rezervni golman zlatne generacije Orlića koji je sa nacionalnim timom pokorio svijet, sa Torinom će potpisati petogodišnji ugovor.

Pored toga, poznati su i ostali detalji transfera. Naime, u pitanju je transfer od 2,5 milina eura. Milinković-Savić trebao bi da u Torinu stigne u utorak, te da obavi ljekarske preglede nakon čega će pristupiti promociji u novom dresu.

Ipak, među stativama italijanskog kluba, on će biti tek u junu mjesecu. Razlog tome jeste što će ga Bikovi pozajmiti trenutnom klubu ekipi Lechije iz Gdanjski čiji će dres nositi još pet mjeseci.

Na poziciji golmana, on će u Torinu zamijeniti Joea Harta koji je najavio povratak na velika vrata u Premiership.

Podsjetimo, Savić je 2014. godine prešao iz Vojvodine u Manchester United ali na Ostrvu nije dobijao priliku, pa se zbog toga preselio u Gdanjsk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi