Poznato svih pet kandidata za afričkog igrača godine

Ko će naslijediti Salaha?

Poznato svih pet kandidata za afričkog igrača godine

Ugledni BBC će i ove godine izabrati najboljeg igrača Afrike za 2018. godinu.

U užem izboru nalazi se pet kandidata - Mehdi Benatia (Maroko, Juventus), Mohamed Salah (Egipat, Liverpool), Sadio Mane (Senegal, Liverpool), Kalidou Koulibaly (Senegal, Napoli), Thomas Partey (Gana, Atletico Madrid).

Glasanje je otvoreno jučer, a završava se u nedjelju 2. decembra u 20 sati. Pobjednik će biti proglašen na velikoj ceremoniji 14. decembra s početkom u 17:30 sati.

Prošle godine je nagradu za najboljeg dobio Mohamed Salah, koji je i ove najveći favorit za naslov. Ranije su priznanje dobijali velikani afričkog fudbala poput Didiera Drogbe, Jay-Jay Okoche, Michaela Essiena, Yaye Tourea...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi