Pozzo: Sanchez vrijedi koliko i Messi

Udinese odbio 35 mil. eura tešku ponudu

Pozzo: Sanchez vrijedi koliko i Messi

Edmir Škorić

Udinese nije prihvatio 35 miliona eura tešku ponudu za čileansku zvijezdu Alexisa Sancheza, kaže predsjednik crno-bijelih Gino Pozzo.

U Udinama nastoje da zadrže Sancheza koji bi im bio od velike pomoći naredne sezone u Ligi prvaka. Sanchez je zajedno sa Antonijom Di Nataleom, prvim strijelcem lige, napravio jako dobar posao.

"Za mene Sanchez vrijedi onoliko para koliko vrijedi i Lionel Messi, ali to je osobna procjena, a ne objektivna", kazao je Pozzo i potom dodao:

"Teško je pronaći drugog igrača takve razine, možete pronaći tek dvojicu ili trojicu kakav je on u svakoj generaciji. Primili smo 35 miliona eura ponudu koju smo odbili jer vjerujem da vrijedi više od toga".

Osim Sancheza, Pozzo ne želi prodati ni švicarskog veznjaka Gokhana Inlera za kojeg također postoji dosta interesovanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.