Prandelli: Ako treba, nećemo ići na EP

Prandelli: Ako treba, nećemo ići na EP

O. Lekić

Skandal oko namještanja utakmica zbog kojeg je Domenico Criscito otpao s liste putnika za EP, a na listi osumnjičenih nalaze se i reprezentativci Leonardo Bonucci, te Gianluigi Buffon izaziva sve veću nervozu u taboru talijanske reprezentacije.

Ljut zbog čestih pitanja o aferi 'Calcioscommesse' selektor Cesare Prandelli poručio je da talijanska vrsta spremna odustati od nastupa u Poljskoj i Ukrajini.

"Ako smatrate da je za naš nogomet i cijelu državu najpametnije da ne igramo na Europskom prvenstvu, nema problema. Nećemo ići. Ima i puno važnijih stvari u životu od nogometa," rekao je Prandelli za talijansku televiziju RAI.

Europska nogometna federacija (UEFA) i Talijanski nogometni savez (FIGC) za sada nisu tražili, ali niti spominjali možebitno povlačenje četverostrukih svjetski prvaka s prvenstva.

U policijskoj akciji kodnog naziva 'Calcioscommesse' prošle sedmice privedeno je 19 osoba, među njima i deset nogometaša. Istragom je obuhvaćeno dodatnih trideset osoba, a nije isključeno da se neće proširiti i na visoke dužnosnike talijanskih prvoligaških klubova. Među privedenima je kapetan Lazia Stefano Mauri, a među osumnjičenima je i Antonio Conte, trener Juventusa, ovogodišnjeg prvaka Italije, i to zbog sumnjivih utakmica dok je vodio nogometni klub Siena.

Italija će na EP-u igrati u skupini C protiv Španjolske (10. juna), Hrvastke (14. juna) i Irske (18. juna).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.