Prandelli: Bez Tottija i Del Piera na Euru 2012

Selektor Italije o napadačima

Prandelli: Bez Tottija i Del Piera na Euru 2012

Selektor Italije, Cesare Prandelli otkrio je da u njegovim planovima za Euro 2012 nema veterana, Francesca Tottija te Alessandra Del Piera. U konkurenciji će umjesto njih biti Mario Balotelli,Antonio Cassano i Antonio Di Natale.

"U timu neće biti iznenađenja, a što se tiče Del Piera i Tottija već ranije sam rekao da ću ih pozvati samo u slučaju nužde. Više bih volio dati priliku nekom mlađem kao što je Romin Fabio Borini", rekao je Prandelli te se osvrnuo na formu svojih napadača.

"Cassano je pokazao koliko voli i poštuje nacionalni dres i učinio je sve što je mogao da bi se oporavio te pomogao na Euru. Balotelli ne smije napraviti više grešaka. Ja mu vjerujem i mislim da me neće razočarati. Igraču koji ima toliko talenta treba pružiti još jednu šansu. Također moram reći da se ne slažem sa onima koji kažu da Di Nataleu nije mjesto u reprezentaciji. Ne znam kako mogu to govoriti za igrača koji je tokom tri sezone postigao skoro 100 golova. Smatram da nam on može biti od velike pomoći", Kazao je Prandelli za kraj.

Italija je na predstojećem Euru u nimalo lakoj grupi C sa Španijom, Irskom i Hrvatskom

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti