Prandelli ga htio voditi na SP, ali Romulo je ispao korektan
Foto: EPA

"Nisam dovoljno spreman"

Prandelli ga htio voditi na SP, ali Romulo je ispao korektan

Edmir Škorić

Veznjak Verone Romulo tvrdi da ga je selektor Italije Cesare Prandelli namjeravao poveesti u Brazil.

Romulo (27) kaže da je Prandelli želio da ga povede na Svjetsko prvenstvo, ali da nije želio ići jer nije dovoljno spreman.

"Selektor je želio da idem u Brazil, ali sam rekao kako sam spreman tek oko 70 posto. Nije korektno da u takvom stanju uzmem nekome mjesto ko bi bio potpuno spreman", priznao je Romulo.

On je zajedno sa još šest igrača otpao sa šireg spiska italijanskog selektora pred Svjetsko prvenstvo. Prandelli je jučer objavio službeni spisak, a na njemu nije bilo napadača Giuseppea Rossija,  kao naravno niti povrijeđenog Riccarda Montoliva, koji se danas operisao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.