Prandelli: Nema sumnje, Iniesta je najbolji na svijetu
Foto: EPA

Selektor Italije pred gostovanje u Madridu

Prandelli: Nema sumnje, Iniesta je najbolji na svijetu

Edmir Škorić

Italijanski selektor Cesare Prandelli smatra da je Andres Iniesta najbolji svjetski nogometaš.

Italijani će sutra na Vicente Calderonu u Madridu igrati protiv Španije. Furija je svjetski i evropski prvak, reprezentacija koja slovi za jednog od glavnih favorita na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali niti Azzurri nisu za potcijeniti.

"Španija je najbolji tim na svijetu, ali niko nije savršen. Naš cilj je da im stvorimo poteškoće i zato ćemo riskirati da budemo bolji od njih. Ako bismo razmišljali na način da igramo na kontra-napade, onda će nas definitivno pobijediti", rekao je Prandelli, koji je zatim govorio o Iniesti.

"Bez sumnje je Iniesta najbolji igrač na svijetu. Ima sve: kvalitet, viziju, tačnost, ljudske osobine. Bez obzira gdje igra i sa koliko protivničkih igrača je okružen, on će pronaći pravo rješenje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.