Prandelli: Rossi je sazrio u Španiji

Prandelli: Rossi je sazrio u Španiji

Edmir Škorić

Italijanski selektor Cesare Prandelli zadovoljan je napretkom mladog napadača Giuseppea Rossija, za kojeg kaže da je puno naučio igranjem u španskoj Primeri.

Italija je u subotu, u kvalifikacionoj utakmici za odlazak na EP 2012. godine, s 3:0 savladala Estoniju. Jedan od tri gola Azzurra postigao je Villarrealov napadač Giuseppe Rossi.

Prandelli je, razumljivo, zadovoljan radom 24-godišnjeg napadača i vjeruje da je Primera pomogla Rossiju da još sazrije kao igrač.

"Rossi je jedan od igrača kojeg želi svaki trener. Razumije savremeni nogomet, dinamičan je, zna kako igrati između redova i iza odbrane, posjeduje tehniku i brzinu", kazao je Prandelli za AFP, dodavši:

"Mnogo je sazrio u Španiji. Njihov nogomet je idealan. Stoga on ima mentalitet velikog igrača. Greška je napravljena prije nekoliko godina kada je igrao u Parmi i niko od italijanskih timova nije vjerovao u njega".

Rossi je u Villarreal stigao iz Manchester Uniteda 2007. godine i jedan je od najboljih evropskih napadača. Puno se ovih dana pisalo o njemu, odnosno njegovoj budućnosti. Navodno bi mogao od ljeta nositi dres novog evropskog prvaka Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.