Prandelli: Rossi zaslužuje da zaigra u Barci

Prandelli: Rossi zaslužuje da zaigra u Barci

Edmir Škorić

Italijanski selektor Cesare Prandelli vjeruje kako bi mladi napadač Giuseppe Rossi bio sjajno pojačanje za Barcelonu.

Rossi (24), napadač Villarreala, snažno je medijski povezivan sa aktuelnim evropskim prvakom Barcelonom. Trener Žute podmornice Juan Carlos Garrido je nedavno kazao kako je klub spreman prodati Rossija, ali u obzir dolazi samo 'masna' ponuda.

"Ukoliko ga prati Barcelona, onda znači da on zaslužuje igrati za jednu takvu momčad. Ali, on mora ostati miran. Ne želimo ga stavljati pod veliki pritisak", kazao je Pranedlli.

Rossi je, inače, u protekloj sezoni postigao 18 golova u 36 odigranih utakmica, te je najavljen u sastavu Azzurra za kvalifikacionu utakmicu protiv Estone koja je na programu večeras u Modeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije