Prandelli: Svi ćemo podržati Balotellija

Ukoliko bude uvreda na rasnoj osnovi

Prandelli: Svi ćemo podržati Balotellija

Selektor fudbalske reprezentacije Italije, Cesare Prandelli, izjavio je da će on skupa sa igračima stati i podržati napadača Maria Balotellija ukoliko bude vrijeđan na rasnoj osnovi tokom Eura 2012.

21-godišnji napadač Manchester Cityja, nedavno je izjavio da će napustiti teren ukoliko bude predmetom uvreda na rasnoj osnovi u Poljskoj i Ukrajini.

"Ukoliko Balotelli bude meta rasnih vrijeđanja, mi sa klupe ćemo izaći na teren. Stat ćemo uz njega ako dođe do ovakvih slučajeva", kazao je Prandelli.

U zadnjih par mjeseci je strah od rasizma i nasilja u Istočnoj Evropi porastao, a iz ovog razloga navodno su i porodice dvojice engleskih reprezentativaca, Thea Walcotta i Alexa Oxlade-Chamberlaina odlučile da ne putuju na Euro da bi gledale svoje najbliže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti