Prandelli zvanično predstavljen u Galatasarayu
Foto: Galatasaray

Naslijedit će zemljaka na klupi turskog giganta

Prandelli zvanično predstavljen u Galatasarayu

Vicešampion Turske ekipa Galatasaraya u narednoj sezoni imat će novog trenera. Kao što je već prethodno najavljivano, turskog giganta preuzeo je Cesare Prandelli.

Nakon što je završio epizodu na Mundijalu ispadanjem već u grupnoj fazi, Prandelli je vrlo brzo pronašao novi angažman a već danas je zvanično predstavljen u Istanbulu. Dojučerašnji selektor Italije potpisao je trogodišnji ugovor sa Galatom a godišnje će zarađivati 4,5 miliona eura.

U ugovor su uračunati i bonusi u slučaju osvajanja titule prvaka Turske za šta će Prandelli dodatno biti nagrađen sa 500.000 eura, koliko će naplatiti i eventualni plasman u četvrtfinale Lige prvaka u sezoni koja dolazi.

Prandelli će na klupi Galatasaraja naslijediti zemljaka Roberta Mancinija koji je završio svoj mandat u najvećem turskom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti