Pranjić pogodio za trijumf Panathinaikosa

Grčka Super liga

Pranjić pogodio za trijumf Panathinaikosa

Derbi susret 19. kola grčkog prvenstva igrali su Panathinaikos i Panionios, a rezultat je nakon 90 minuta igre glasio 1:0 u korist favorizovanog Panathinaikosa. 

Jedini pogodak na utakmici postigao je hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić u 16. minutu. Gosti su imali veliku priliku za izjednačenje u 66. minutu, ali je Lasnik promašio penal samo minut nakon što je ušao u igru.

Panathinaikos je četvrtoplasirani tim na tabeli sa 33 boda. U drugom susretu Levadiakos je na domaćem terenu rezultatom 2:0 porazio Ergotelis, a golove je postigao Mantzios.

Veliko iznenađenje priredila je Veria koja je na gostovanju minimalnim rezultatom porazila Ofi Kretu pogotkom Nabouhane u samom finišu susreta. Domaći tim susret je završio sa devet igrača, a crvene kartone zaradili su Bourbos i Zoro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.