Praznik fudbala bolji od visokog rizika

Pazarcima prisjeo ražanj

Praznik fudbala bolji od visokog rizika

U pet utakmica današnjeg programa 2. kola Jelen Super Lige Srbije zabilježena je samo jedna pobjeda domaćeg sastava.

Postignuto je 11 golova, visoko rizične utakmice nisu bile baš tako rizične, a zaplatio je i jedan vo kojeg su navijači Novog Pazara "okrenuli" prije utakmice protiv Rada.

A upravo je utakmica Novog Pazara i Rada bila u velikom fokusu svih ljubitelja nogometa. Navijači Novog Pazara i Rada su prošle godine imali veliku tuču nasred stadiona, a zbog novonastale političke situacije i rasističkog vrijeđanja navijača Partizana u prošlom kolu kada su Pazarčani igrali u Beogradu ovaj je susret proglašen utakmicom visokog rizika.

Gostujući nogometaši su zabilježili pobjedu od 0:3. U tome su im mnogo pomogli njihovi navijači kojih je bilo čak 250 na tribinama stadiona Novog Pazara. Pa ipak, niti jedan od zadnjih izvještaja ne spominje nerede nakon utakmice.

Šta više, priča se i piše o dobroj atmosferi, o velikom ražnju i volu, narodnom veselju kojem je dan prije utakmice prisustvovao ministar i nekadašnji predsjednik ovog kluba Rasim Ljajić.

Pazarčanima sigurno više nije ni do slavlja ali ni do bilo čega drugoga. Poraz od Rada sa 0:3 je tu i zajedno sa onim porazom iz Beograda sada je 0:8 negativna gol razlika, a to niko nije očekivao u Novom Pazaru. Uglavnom, golove za rad  su postigli Stoiljković, Andrić i Raspopović.

Debi na klupi Vojvodine je bio i više nego dobar za Dejana Vukičevića nekadašnjeg fudbalera Partizana, koji je sa svojom ekipom na gostovanju kod Metalca slavio sa 3:0 golovima Oumaroua i  Ilića koji je bio strijelac dva gola.

Spartak je opet bio uspješan. Nakon pobjede u 1. kolu nad Crvenom zvezdom, sada su Spartakovci ostali neporaženi i na gostovanju kod Radničkog.

Evo svih rezultata pet utakmica današnjeg programa 2. kola JSL Srbija:

Borac - Smederevo 0:1
Metalac - Vojvodina 0:3
OFK Beograd - Jagodina 2:0
Radnički - Spartak Subotica 1:1
Novi Pazar - Rad 0:3

Tabela nakon nepotpunog 2. kola: 1. Rad 6, 2. Smederevo 3. Vojvodina 4, 4. Spartak 4...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.