Praznik fudbala: Željezničar na Grbavici dočekuje Sarajevo

113. vječiti derbi

Praznik fudbala: Željezničar na Grbavici dočekuje Sarajevo

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva danas na Grbavici igraju 113. vječiti derbi u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Obje ekipe u veoma dobroj formi dočekuju današnji derbi i svi ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini, a posebno pristalice ova dva kluba, nadaju se da će vidjeti pravi spektakl u Dolino ćupova. Jasno je da će i na tribinama biti pravi okršaj, te da će igrači u pravoj fudbalskoj atmosferi danas odmjeriti snage.

Željezničar već šest utakmica ne zna za poraz. Izabranici Admira Adžema ostvarili su pet pobjeda i jedan remi u posljednjih šest kola, no i igrači Sarajeva su u odličnoj formi. Bordo tim ima pet pobjeda zaredom i želi se vratiti u sami vrh tabele nakon veoma lošeg početka u novoj sezoni.

Trener Plavih, Admir Adžem, pred današnji derbi izjavio je da neće imati potrebe da motiviše svoje igrače jer su oni svjesni koliko ova utakmica znači. Također, Željo ulazi sa tri boda više u odnosu na ljutog rivala i jasno je da će željeti povećati bodovni saldo.

"Bliži nam se gradski derbi, još jedan u nizu i jako bitan. Raduje nas u utakmicu ulazimo u dobrom raspoloženju, a dobra vijest je da su svi igrači zdravi i nemamo suspendovanih. Konkurencija je velika za prvih jedanaest. Bitno je u ovaj meč ući hladne glave, sa puno borbe i želje. Neće biti potrebe motivisati igrače, sama činjenica da je gradski derbi dovoljna je motivacija", kazao je Adžem.

S druge strane, Husref Musemić, je priznao da mu je želja da njegov tim neporažen napusti Grbavicu, ali isto tako da i meteorolozi pogriješe što se tiče najave da će danas kiša otežati igru sarajevskim klubovima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve je ispričano što se derbija tiče, položaj na tabeli, forma i to je sve ispričano. Nemamo baš puno bodova i to interesuju nas samo bodovi. Još ako ih osvojimo protiv vječitog rivala to će dobiti još više na težini. Zabrinjva nas loš teren jer je najavljen kiša i nadam se da će meteorolozi pogriješiti. Želim da protekne meč fer i korektno na terenu, ali i na tribinama. Normalno da bih želio da se naši navijači s nama raduju na kraju. Što se tiče igračkog kadra svi su osim Miće Kuzmanovića spremni", rekao je Musemić.

Podsjećamo, utakmica između Željezničara i Sarajeva igra se danas na Grbavici od 13 sati. Glavni sudija ovog meča bit će Irfan Peljto, dok će mu pomoćnici biti Davor Beljo i Amer Macić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi