Prcić: Baždarević je jako prijatan

Meša vjeruje 17-godišnjem bh. veznjaku

Prcić: Baždarević je jako prijatan

Kada je Mehmed Baždarević dolazio u Sochaux, tamo ga je čekao talentovani Sanjin Prcić. Veoma brzo, 17-godišnji veznjak izborio je povjerenje bosanskohercegovačkog stručnjaka i upisao je prve minute u dresu francuskog prvoligaša.

Prcić je odigrao nekoliko pripremnih utakmica, a prvi put dres Sochauxa nosio je u utakmici protiv Dijona. Nekadašnji kapiten naše kadetske reprezentacije uskoro bi mogao potpisati i profesionalni ugovor, a u razgovoru za naš portal kaže da ne očekuje zvanični debi na startu sezone.

"Sve je super počelo na startu priprema. Ne očekujem da odmah debitujem u zvaničnoj utakmici što je i sasvim normalno. Moje je da radim i da se dokažem i ako zaslužim da zaigram u toku prvenstva", rekao je Prcić u razgovoru za SportSport.ba, osvrnuvši se na dolazak Meše Baždarevića na klupu Sochauxa:

"Meša Baždarević je u Sochauxu velika legenda, kao igrač i kao čovjek. Kada sam čuo da on dolazi na klupu normalno da je to za mene bilo veliko zadovoljstvo. Siguran sam da ću mnogo toga u fudbalu naučiti od njega".

"Van terena mi ne provodimo vrijeme zajedno, ali dok smo bili na propremama kod god je bio u mogućnosti pomogao mi je, a malo smo se i šalili na našem jeziku. On je jako prijatan čovjek i sa njim je lako komunicirati", dodao je nekadašnji kapiten kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sochaux je prošle sezone zauzeo petu poziciju. U ovom prelaznom roku još uvijek nije otišao niko od ključnih igrača, a ponajviše sa odlaskom povezuje se Martin Marvin za kojeg je zagrizla Borussia Dortmund. Prcić ističe da ne želi prognozirati koliko tim Mehmeda Baždarevića može u nadolazećoj sezoni.

"Za sad uglavnom su ostali ključni igrači. Neki su otišli, ali i dovedeno je nekih pojačanja. Ne bih želio prognozirati na kojem bi mjestu Sochaux mogao završiti naredne sezone", rekao je Prcić za kraj razgovora za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.