Prcić: Do kraja će biti teško, ali se ne predajemo

Sochaux u borbi za goli život u Francuskoj

Prcić: Do kraja će biti teško, ali se ne predajemo

Makar je cijelim tokom jeseni u Francuskoj „suvereno“ držao fenjer, tim Sochauxa ipak u novu 2014. godinu neće zakoračiti sa najnepopularnije pozicije. 

Tamo je od nedavno Ajaccio, najviše krivicom mladog tima Sochauxa koji je u posljednjem kolu porazio Rennes na domaćem terenu. Nakon Miralema Pjanića i Emira Spahića koji su prije dvije godine napustili francuski elitni rang, Bosna i Hercegovina tamo ponovo ima svog predstavnika. Mladi reprezentativac Sanjin Prcić dostojanstveno nas predstavlja, makar njegovom timu i ne ide baš najbolje ove sezone.

„Ja se osjećam odlično. Koliko vidim pozicija u startnoj postavi je zabetonirana, trener mi vjeruje i mogu da kažem da u novu godinu ulazim sretan i zadovoljan. Naravno, ne raduje me pozicija na kojoj se klub nalazi, ali predaje nema,“ kaže Prcić u razgovoru za naš portal, te dodaje:

„Iskreno bez pretjerivanja, sudije su nas do sad koštale najmanje sedam bodova. Da je sve bilo regularno i da danas imamo tih spornih sedam bodova u opstanak bih bio siguran. Ovako će biti teško, ali svi čvrsto vjerujemo da ćemo uspjeti.“

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prcića u mladoj reprezentaciji selektor Jagodić koristi bliže protivničkom golu, dok kod novog šefa u Sochauxu igra nešto defanzivnije. Iako sa deficitom na pomenutoj poziciji, selektor Sušić ne najavljuje skoru prekomandu Prcića u A tim, makar u posljednje vrijeme igra standardno u jednoj od najjačih liga na svijetu.

„Kazati da mi je to želja i san nije potrebno, to važi za svakog igrača koji se bavi ovim poslom. Znam da je selektor u prošlosti pozivao igrače koji su se dokazali kroz mladu reprezentaciju. Zbog toga i ja imam nadu da će jednog dana taj poziv uslijediti, naravno uz dobre igre ne samo za mladu reprezentaciju već i za klub. Ukoliko ostanem standardan onda je sve moguće,“ dodao je Prcić koji ovih dana odmara u rodnoj Derventi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.