Prcić i Krunić (ni)su ispali iz vidokruga
Prcić i Krunić prijetili su da ozbiljnije pojačaju konkurenciju u veznom redu, no istekom mandata Mehmeda Baždarevića više nisu dobivali šansu

Dvojac solidnih veznjaka pomalo zaboravljen

Prcić i Krunić (ni)su ispali iz vidokruga

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki saopćio je danas spisak od 23 igrača na kojem nije bilo mnogo novih imena u odnosu na prethodni. Tek će Eldar Čivić i Bojan Nastić imati priliku protiv Crne Gore ili Južne Koreje upisati prve minute u dresu s državnim grbom.

Budući da je većina igrača sa spiska bila standardna u svojim klubovima, a da se prijateljske utakmice igraju u terminu kada su svi dobro iscijeđeni, novinare je zanimalo da li će svi igrači nakon Crne Gore putovati u Seul ili će tamo priliku dobiti neki koji je nisu često dobivali.

"U suštuni niko nije otkazao nastup u Južnoj Koreji. Nakon okpljanja 23. i utakmice sa Crnom Gorom znat ćemo više, vidjeti da li će biti povrijeđenih. Ali, sad za sad svi igrači trebali bi ići u Seul."

U posljednjem ciklusu Sanjin Prcić i Rade Krinuć pretendirali su da budu u užem krugu konkurenata za neko od mjesta u veznom redu. Nije međutim bilo vremena za njihovu veću minutažu budući da je Mehmedu Baždareviću istekao mandat, ali svejedno oba igrača prijetila su da ozbiljnije pojačaju konkurenciju u budućnosti.

Međutim, dolaskom Prosinečkog oni su zaboravljeni.

"Svakako da pratim dvojicu pomenutih igrača i svakako da niko od njih nije otpisan. Mi sad imamo tu 23 igrača, ali to nije nešto što je definitivno i nepromjenjivo. Svakako da pratim Prcića koji igra u jednoj jakoj ligi, ligi petice i nikako nije izvan vidokruga. Isto je sa Krunićem koji je ušao u Seriju A, ali i nekim drugim igračima. Pratimo ih sve i do početka Lige nacija nije isključeno da budu pozvani još neki igrači."

Top Komentari

BeHaudin
Sanjin je ponovo bio igrac kola na poziciji zadnjeg veznog , u pobjedi nad PSG ! Vidi li to neko ?! Pored onoliko svjetskih zvijezda ?! Mislim da takvog igraca treba nasa drzavna reprezentacija . Sazrio je i igra jako inteligentno. Zasto nije u fokusu ?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi