Prcić: Rezultati će u budućnosti biti bolji

Mladi reprezentativac BiH igra u odličnoj formi

Prcić: Rezultati će u budućnosti biti bolji

Posljednjeplasirani tim na tabeli francuske Ligue 1, Sochaux polako dolazi sebi, a nakon remija protiv favorizovanog Monaca, tim koji je do nedavno sa klupe predvodio Mehmed Baždarević remizirao je u posljednjem kolu protiv St. Etiennea.

Odličnih devedeset minuta u domaćem timu odigrao je Sanjin Prcić koji od promjene na klupi Sochauxa dobija sve značajniju ulogu u timu.

„Od dolaska trenera Herve Renarda igram sve više, i iskreno i bez lažne skromnosti prezadovoljan sam svojim igrama i radom, iako uvijek nastojim biti bolji,“ kaže Prcić za Sportsport.ba.

Sochaux nije uspio pobijediti protiv St. Etiennea, ali je igra bila obećavajuća za raziliku od izdanja sa početka sezone. Sanjin je ovog puta dobio nešto defanzivniju ulogu u timu, iako je u prethodnoj utakmici u Kupu Francuske postigao gol.

„Igrao sam na poziciji zadnjeg veznog, iako su me treneri u prošlosti više koristili bliže protivničkom golu. Šef je bio zadovoljan mojom igrom, nakon meča me je pohvalio pred ostalim igračima.“

U nerednom kolu Sochaux gostuje Marseilleu, a Prcić se nada da će njegov tim uspjeti iznenaditi favorizovanog protivnika.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

„Marseille je u blagoj rezultatskoj krizi što ćemo pokušati iskoristiti. Siguran sam da će igre i rezultati Sochauxa u budućnosti biti bolji odnosno da nećemo ispasti iz Ligue 1. Do sad nismo bili miljenici sreće, imamo svega sedam bodova, ali nismo u velikom bodovnom zaostatku za timovima koji su iznad crte,“ dodao je Pricić.

Nastavi li sa igrama kakve je pružao u posljednjim kolima Prcić bi po prirodnom slijedu događaja trebao postati kandidat za najbolju selekciju Bosne i Hercegovine. Igrati standardno dobro u jednoj od najboljih liga na svijetu najbolja je preporuka selektoru Safetu Sušiću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.