Prciću 13 minuta, Sochaux do boda u samoj završnici

Ligue 1, 22. kolo

Prciću 13 minuta, Sochaux do boda u samoj završnici

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Sochauxa uspjeli su golom u samoj završnici izvući bod na vrelom gostovanju u Ajacciou.

Sochaux je gostovao u Ajacciou kod izravnog konkurenta u borbi za opstanak. Posljednjeplsirani tim u Francuskoj bio je tako blizu tek drugoj pobjedi, no Sochaux se u zadnjoj sekundi praktično spasio.

Andre je u ranoj, osmoj minuti pogodio za slavlje domaćina, ali je Nogueira zabio za konačnih 1:1. Naš mladi reprezentativac Sanjin Prcić igrao je od 77. minute u sastavu Sochauxa, koji nakon 22 utakmice ima skor 2-6-14 uz samo 12 bodova. Evian, koji je izvan opasne zone, ima čak 9 bodova više.

Montpellier je kod kuće bio siguran protiv Nice (3:1). Niang, Hilton i Camara su tresli mrežu gostiju, a Bosetti je bio strijelac za gostujući sastav. U duelu Nantesa i Reimsa nije bilo pogodaka.

Autogolom Cissa je Lorient nakon 39 minuta igre vodio u gostima kod Valenciennesa, ali je Puyol u 53. postigao gol za bod domaće momčadi, koja je, uz Ajaccio i Sochaux, jedan od kandidata za niži rang.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Duel Toulousea i Bastije nije odigran zbog nepovoljnih vremenskih uslova, a ranije su Guingamp i PSG odigrali 1:1. Sutra se sastaju Lyon i Evian, Bordeaux i St. Etienne, te Monaco i Marseille. 

Ligue 1, 22. kolo:
Ajaccio - Sochaux 1:1 (Andre 8/ Noguira 93)
Montpellier - Nice 3:1 (Niang 31, Hilton 53, Camara 81/ Bosetti 70)
Nantes - Reims 0:0
Valenciennes - Lorient 1:1 (Pujol 53/ Ciss 39 - ag)
Toulouse - Bastia (odgođeno)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.