Prciću 90 minuta u veoma važnoj pobjedi Sochauxa
Foto: Arhiv/EPA

Ligue 1

Prciću 90 minuta u veoma važnoj pobjedi Sochauxa

Edmir Škorić
Teme:

Sochaux je zlata vrijednu pobjedu upisao pred svojim navijačima protiv Guingampa, dok je Toulouse slavio u Lorientu, a Montpellier u 92. izvukao bod protiv Rennesa.

Na pet susreta odigranih večeras u 25. kolu Lige 1 palo je deset pogodaka. Jedan duel završen je bez golova. U okršaju Nice i Nantesa mreže su mirovale.

Sochaux je tražio domaću pobjedu u borbi za opstanak i uspio je u tome. Golom Sunzua u 84. minuti Sochaux je slavio protiv Guingampa. Naš mladi reprezentativac Sanjin Prcić igrao je svih 90 minuta za domaći sastav.

Najefikasnija utakmica odigrana je u Lorientu gdje je istoimeni domaćin i pored vodstva izgubio od Toulousea (1:3). U 24. minuti Traore  dobiva crveni karton, no to domaće ne sputava, pa u 41. minuti preko Lautoe dolaze do vodstva.

Ben Yedder donosi izjednačenje ljubičastima u 59. minuti, a za pobjedu zabija  Aurier u 73. minuti. Braithwaite je sve riješio golom u 80. minuti. I u Rennesu je viđen veći broj golova. Toivonen je bio dvostruki strijelac u remiju domaćih nad Montpellierom (2:1). Prvi gol za goste postigao je Congre u 54. minuti, a u 90. minuti Camara je postavio konačnih 2:2.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

De Preville je u 64. minuti postigao jedini gol na utakmici Reimsa i Bordeauxa (1:0).

Ligue 1, 25. kolo:
Lorient - Toulouse 1:3 (Lautoa 41/ Ben Yedder 59, Aurier 73, Braithwaite 80)
Nice - Nantes 0:0
Reims - Bordeaux 1:0 (De Preville)
Rennes - Montpellier 2:2 (Toivonen 10, 65/ Congre 54, Camara 90)
Sochaux - Guingamp 1:0 (Sunzu 84)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.