Pred igračima Portsmoutha novi ugovori

Pred igračima Portsmoutha novi ugovori

Edmir Škorić


Engleski drugoligaš Portsmouth ponudio je nove ugovore za svoje igrače, između ostalih i napadaču Nwankwo Kanuu te golmanu Davida Jamesu.

Iza Portsmoutha je jedna crna sezona, nakon što su u velikim financijskim dugovima, što se odrazilo na rezultate, pa će Mornari od naredne sezone igrati u Championshipu. Nedavno su minimalno poraženi od Chelseaja u finalu engleskog FA Kupa (1:0).

Portsmouth je u dugovima preko 130 miliona funti, no u klubu vjeruju da mogu zadržati neke svoje ključne igrače. Novi ugovori spremni su za Kanua (33), Jamesa (40), Hreidarssona (35) i Ricarda Rochu (31). Dakle, radi se o onim najiskusnijim igračima.

Klub skoro pa sigurno napuštaju Jamie O'Hara, Aruna Dindane, Hassan Yebda i Frederic Piquionne, koji su kao posuđeni igrači nastupali na Fratton Parku.

"Pripreme za narednu sezonu već su u punom jeku i pokušat ćemo izgraditi snažnu momčad, sposobnu za povratak u društvo najboljih. Potvrđujemo i informaciju kako su ponuđeni novi ugovori Kanuu, Hreidarssonu, Rochi i Jamesu", saopšteno je iz Portsmoutha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.