Predrag Pašić imenovan za Šefa skauting službe FK Sarajevo

Igračka legenda kluba sa Koševa

Predrag Pašić imenovan za Šefa skauting službe FK Sarajevo

Predrag Pašić, bivši igrač Sarajeva koji je dres kluba sa Koševa nosio u periodu od 1975. do 1985. godine, imenovan je za Šefa skauting službe FK Sarajevo za sezonu 2015/16.

Pašić, koji je od maja mjeseca priključen skauting službi, nakon svog imenovanja za zvaničnu klupsku stranicu rekao je koji su zapravo ciljevi rada službe u narednom periodu.

"Osnovni zadatak skauting službe Fudbalskog kluba Sarajevo jeste selektiranje vrhunskih talenata i igrača, za najmlađe selekcije Kluba, Akademiju, te prvi tim. Dakle, našim radom želimo prije svega uspostaviti kriterije za dovođenje vrhunskih igrača, i ti kriteriji moraju biti sačinjeni kroz jedan analitički dokument, bazu podataka, koja zapravo pokazuje vrijednosti određenog igrača. Uvođenjem dijagnostike, stvorit ćemo pretpostavke da svi momci, koji budu dolazili u Sarajevo moraju zadovoljavati određene kriterije koje klub postavi, a na taj način nećemo zavisiti od pojedinaca.", rekao je Predrag Pašić.

Skauting služba Fudbalskog kluba Sarajevo u ovom formatu formirana je početkom ove kalendarske godine, a pored članova same službe, zadatak svih trenera Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase", te Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo jeste prepoznavanje vrhunskih talenata širom Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naša služba sastavljena je od nekoliko članova, vanjskih saradnika iz gradova širom Bosne i Hercegovine. Kontinuirano želimo unaprijeđivati stručni kadar unutar same službe, a veseli nas što su uključeni bivši igrači Fudbalskog kluba Sarajevo, i zapravo, riječ je o jednom timu ljudi, koji će se često mijenjati obzirom na posebnost rada koji vršimo. Naša baza jesu zapravo dječaci, polaznici Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase", koji su prvi pretendenti za ulazak u klupsku Akademiju, te dječaci iz Kantona Sarajevo.", dodao je Pašić.

Predrag Pašić je za vrijeme svoje igračke karijere odigrao 203 zvanične utakmice za FK Sarajevo, postigavši pri tome 44 gola, a odigrao je i deset utakmica za reprezentaciju bivše države.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.