Predsjednik AEK-a uhapšen zbog duga od 170 miliona eura

Teški dani za grčkog prvoligaša

Predsjednik AEK-a uhapšen zbog duga od 170 miliona eura

A. Haznadarević

Predsjednik grčke momčadi AEK-a Andreas Dimitrelos, uhapšen je zbog neplaćanja poreza u iznosu od ogromnih 170 miliona eura.

Naime, čelnik atinske momčadi je prema potvrti iz kluba uhapšen danas, te će najvjerovatnije noć provesti u pritvoru, te bi sutra trebao biti izveden pred sudiju.

 

Koliko AEK-u ove sezone loše ide na svim poljima ponajbolje oslikava 11. pozicija kluba na tabeli sa samo 29 bodova, gdje se nalazi pred borbom za opstanak. Zbog nacističkog pozdrava navijačima je doživotno iz reprezentacije suspendovan igrač Jorgos Katidis, a sada je i predsjednik kluba završio iza rešetaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.