Predsjednik Bayerna osuđen na tri i pol godine zatvora
FOTO: EPA

Predsjednik Bayerna na sudu

Predsjednik Bayerna osuđen na tri i pol godine zatvora

Javni tužilac zatražio je pred sudom u Minhenu kaznu od pet i pol godina zatvora za predsjednika aktuelnog prvaka Evrope, minhenskog Bayerna koji se tereti za višemilionsku utaju poreza, a Nijemac je osuđen na tri i pol godine zatvorske kazne. 

Podsjetimo Uli Hoeness je šokirao njemačku javnost u aprilu prošle godine kada je saopštio da nije prijavio račun u jednoj švicarskoj banci. On je tada rekao da je to njegov lični račun koji je otvoren trgovinom dionicama.

Bayern je nakon toga izdao saopštenje u kome se navodi zvanični stav Uprave kluba kako bi Hoeness trebao ostati na čelu kluba uprkos sudskom procesu koji mu se sprema. 

Hoeness je priznao da je utajio 27,2 miliona eura tako što je svoje bogatstvo sakrio na bankovnim računima u Švicarskoj. Danas je Hoeness osuđen na tri i pol godine zatvora zbog utaje poreza javljaju mediji u Njemačkoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.