Predsjednik kineskog kluba: "Nova sezona počet će krajem juna"

Liga privremeno suspendovana

Predsjednik kineskog kluba: "Nova sezona počet će krajem juna"

Edmir Škorić

Sezona kineske Superlige (CSL), koja je odgođena zbog koronavirusa, trebala bi početi krajem juna ili početkom jula, kaže predsjednik jednog od klubova.

Sezona je trebala početi 22. marta, ali je na neodređeno vrijeme odgođena zbog pandemije koja se u Kini pojavila još krajem prošle godine, prije nego se proširila na ostatak svijeta.

"Na temelju procjene trenutne situacije, nova sezona započet će krajem juna ili početkom jula", rekao je Huang Shenghua, predsjednik R&F Guangzhoua.

Huang je rekao da će se sezona moći odigrati u potpunosti s tim da svaka ekipa odigra predviđenih 30 utakmica.

Kinezi su pobijedili u borbi protiv korone, ali brine ih da će doći novi val infekcija od strane ljudi koji u zemlju dolaze iz inostranstva.

U Kini je zaraženo nekoliko popularnih ličnosti, a među njima i Marouane Fellaini, no bivši igrač Manchester Uniteda se oporavio i prošle sedmice je pušten iz bolnice.

U Kini je preko 82.000 zaraženih i ukupno 4.632 smrtnih slučajeva, što i nije loše ako se uzme u obzir o kolikoj državi se radi. Uostalom, situacija u SAD, Španiji, Italiji i Francuskoj je puno gora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi