Predsjednik Komiteta za suđenje komentarisao sporne detalje
Banjac smatra da je sudija napravio grešku kada je na meču Željezničar - Široki kod 2:2 pokazao na penal za goste

"Sporni momenti"

Predsjednik Komiteta za suđenje komentarisao sporne detalje

E. Škorić

U rubrici "Sporni momenti" u emisiji na BHT-u i ovog puta je gostovao predsjednik Komiteta za suđenje Dragan Banjac.

Banjac je kao i obično komentarisao sporne momente sa utakmica 19. kola Premijer lige BiH.

Naveo je da je ispravna odluka kada je dosuđen ofsajd u meču Širokog i GOŠK-a iz 18. kola, a iz istog kola je izdvojena situacija kada je Nermin Crnkić dobio direktan crveni karton i Banjac smatra da je odluka ispravna.

"Igrač e prilikom izlaska okretao u par navrata i psovao sudiju. Ovo je ispravna odluka, pošto mu je dao direktan crveni karton".

Sa utakmice Željezničar - Široki Brijeg bilo je spornih situacija, posebno kada je dosuđen penal za goste kod 2:2. Odluk sudije da pokaže na penal je po mišljenju Banjca pogrešna.

"Lopta ide s poprečnom linijom, nema ovdje kontakta i sudija nije trebao da dosudi kazneni udarac. Napravljen je propust"

Zatim je prokomentarisana situacija kada je igrač Čelika zbog drugog žutog igrača krajem prvog dijela morao izaći iz igre.

"U prvoj situaciji je bio prekršaj nad igračem Čelika, ali sudija ga nije dosudio. Nevezano za to, igrač Čelika pravi prekršaj, to je bilo za žuti karton i to je ispravna odluka sudije. Mada, sudija je trebao prethodno dosuditi prekršaj za Čelik koji je bio evidentan".

Na susretu Zrinjskog i Krupe bila je situacija kada je u šesnaestercu gostiju pao jedan domaći igrač, a Banjac smatra da je sudija ispravno postupio jer nije pokazao na bijelu tačku.

"Domaći tražili penal, bilo je kontakta, ali ispravna je odluka sudije da ne dosudi najstrožu kaznu".

Za kraj, zaključeno je da je igranje rukom igrača Tuzle Cityja protiv Zvijezde 09 bilo nedovoljno da bi se dosudio penal, pa se smatra da je sudija donio pravu odluku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iako je snimak dosta nejasan, sudija je bio dobro postavljen, ali imajući u vidu da je loš snimak, vjerujemo sudijama i po mom mišljenju ispravna odluka. Plavi igrač je bio blizu, jak udarac, nije mogao tako brzo reagovati i odmaknuti ruku".

Top Komentari

Mr.Balboa
I kakve koristi imaju sada klubovi koji su osteceni 100%?Da ste kako treba posteni,vi bi ste ponistili gol koji je postignut na neregularan nacin bilo kome!Nista nekavZeljo I drugi uloze zalbu na cirkus sudjenje cccc!!!
11 7
Metropoljac
Samo rigorozno kažnjavati sudije dok se neke stvari ne riješe. Svojim postupcima jednostavno kroje tabelu; njihove greške određuju ko će biti prvak, a ko će ispasti iz lige tako da fudbal zbog pojedinaca gubi smisao. Treba uvesti negativne bodove i definisati maksimalni broj bodova koji će ih isključiti iz daljeg suđenja zauvijek. Jer, kazne su prolazne i greške se ponavljaju u nedogled.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi