Predsjednik Lyona ponudio svoje jednostavno rješenje za sezonu

"Prazna sezona"

Predsjednik Lyona ponudio svoje jednostavno rješenje za sezonu

Histerija zbog koronavirusa zaustavila je većinu fudbalskih takmičenja u Evropi. A kada kriza prođe, šta onda?

Mnogi se pitaju šta će biti sa raznim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, da li će se uopšte nastavljati, kako će se utvrditi poredak, kome dati titule?

Za sada su dominantne teorije o priznavanju stanja na tabeli u trenutku prekida takmičenja kao konačnog, a ima i zagovornika play-offa.

Kada su međunarodna kup takmičenja u pitanju, predlaže se igranje samo jedne utakmice i zgusnutiji raspored kako bi se ista stigla odigrati. Sve naravno zavisi i od toga da li će Evropsko prvenstvo biti odgođeno.

I predsjednik Lyona Jean Michel Aulas ima svoj prijedlog. Čini se najjednostavniji do sada (za nacionalne šampionate), ali pitanje je da li bi većina pristala na ovakav mogući scenarij.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Najbolje rješenje bi bilo da kažemo da je ovo 'prazna sezona'. Titula prvaka se ne bi trebala davati, a pozicije za evropska takmičenja bi se dale istim klubovima kao i ove sezone", izjavio je Aulas tokom svog intervjua za Le Monde.

Top Komentari

Dtox
Jes taman ono sto odgovara lyonu. Zar nije jednostavnije priznati tabelu ko sto jeste, svakako je odigrano vise od pola tekmi a ni u snu nebi stigli psg'a, a za ligu sampiona i uefu skratiti za jednu tekmu na neutralnom terenu.
3 0
forza_juve
Pravo rjesenje ali za tvoju guzicu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi