"Predsjednik nam savjetuje da svako jutro pijemo votku"

Borba protiv koronavirusa

"Predsjednik nam savjetuje da svako jutro pijemo votku"

Pandemija koronavirusa zaustavila je svijet kakav poznajemo.

Sportska takmičenja obustavljena su do daljnjeg u cijeloj evropi, osim u Bjelorusiji, gdje je nedavno počelo novo izdanje tamošnje Premier ligi u kojoj inače igra i reprezentativac BiH Bojan Nastić (BATE Borisov).

U Bjelorusiji se život nastavio najnormalnije, nema vanrednog stanja, niti drugih mjera osim što su sve granice zatvorene.

Ipak, pomalo bizarne metode predložio je fudbalerima njihov vječni predsjednik Aleksander Lukašenko. To je otkrio i bivši član Crvene zvezde Nikola Antić koji danas igra u tamošnjem Shakhtjoru iz Soligorska.

"U Bjelorusiji nema problema zbog koronavirusa, jednostavno, kao da ni ne postoji. Predsjednik države izdao je saopštenje po kojem niko ne može da uđe u zemlju ili da je napusti, uz savjet da se svako jutro popije čašica votke, kao preventive", rekao je Antić za novosadski Dnevnik.

Do sada je u Bjelorusiji zabilježeno 80 slučajeva zaraze.

"Taj broj se ne povećava. Sve normalno funkcioniše, rade prodavnice, trži centri, kafići, restorani... Jedino je obavezno da se svako naprska rastvorom alkohola kada se u te objekte ulazi i kada ih napušta. Imam utisak da se ovim globalnim problemom, kada je riječ o Bjelorusima, niko naručito ne bavi. Javni prevoz funkcioniše normalno, nema nestašice u prodavnicama, a igra se i fudbal. Jedino što je bio par kursa rublje. Kurs je bio dvije rublje za dolar. Sada je ve 2.85 rublje za američku valutu s tendencijom daljeg rasta. To nas pogađa jer kada dobijemo plate u rubljama, gubimo i po 20 odsto njene vrijednosti", ističe Antić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi