Predsjednik NK Vitez podnio ostavku

Predsjednik NK Vitez podnio ostavku

Predsjednik NK Vitez Vlatko Kafadar, trenutno šestoplasiranog sastava Prve lige Federacije BiH, podnio je neopozivu ostavku na mjesto prvog čovjeka ovog kluba.

Zbog maćehinskog odnosa prema NK "Vitez" od strane općine Vitez, vladajućih struktura, ali i potencijalnih sponzora, Vlatko Kafadar odlučio se na podnošenje neopozive ostavke na mjesto predsjednika, doznaje Fena.

Ostavka prvog čovjeka NK "Vitez", velikog nogometnog zaljubljenika i jednog od najzaslužnijih za streloviti uspon viteškog prvoligaša, dolazi u najbolnijem trenutku za sve jubitelje nogometa u Vitezu. Naime, Vitežani su ostvarili veliki podvig tijekom proteklih deset kola u kojima ne znaju za poraz, što vrlo vjerojatno u Prvoj ligi F BiH nikome do sada nije uspjelo. U godini kada se slavi 65. obljetnica osnutka NK "Vitez" mnogi su potajno očekivali i plasman u najviši rang bh. nogometa, Premijer ligu.

Vitežani naredna dva susreta igraju na domaćem terenu što bi ih sasvim sigurno dodatno trebalo približiti vrhu tabele, a možda i promovirati u jednog od glavnih favorita za naslov prvaka. No, nakon ostavke predsjednika Kafadara situacija u NK "Vitez" je apsolutno neizvjesna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.