Predsjednik otpustio trenera i potom preuzeo posao

Alfa i omega italijanskog kluba

Predsjednik otpustio trenera i potom preuzeo posao

Midhat Šljivak

Veoma zanimljiva priča stiže nam iz Italije.

Predsjednik niželigaša Fulgor Molfette koja se takmiči u Seriji D, Mauro Lanza, odlučio je da otpusti trenera kluba i na tu funkciju je imenovao sebe.

Nakon serije loših rezultata, Lanza je otpustio trenera i potpuno je preuzeo vođenje tima, pa je tako vlasnik, predsjednik i trener ovog niželigaša.

I krenulo mu je dobro. Osvojio je prvi bod i to protiv ekipe AZ Picerno, ali ovakve stvari se samo mogu vidjeti u nižim ligama, jer je za veće rangove potrebna licenca. Lanza je pored funkcija u klubu vlasnik u benzinske stanice u okolini Barija.

Ova situacija itekako podsjeća na ulogu Alije Brace Hadžiosmanovića u FK Vrbanjuša u kojem je on alfa i omega kluba i ima sve moguće funkcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti