Predsjednik suspendovao reprezentaciju!

Prvi čovjek Nigerije "ljut" zbog neuspjeha

Predsjednik suspendovao reprezentaciju!

Edmir Škorić

Nigerijski predsjednik je odlučio suspendirati sve nogometne vrste te zemlje u naredne dvije godine i sve to zbog loših rezultata na Mundijalu u Južnoj Africi.

Ovakvu odluku predsjednika Goodluck Jonathana javnosti je prenio njegov glasnogovornik Ima Niboro, tvrdeći kako Jonathan "neće omogućiti reorganizaciju unutar Nigerijskog nogometnog saveza". To, zapravo, znači da će se Nigerijski nogometni savez raspasti.

"Gospodin predsjednik je naredio isključenje nigerijske reprezentacije iz svih međunarodnih natjecanja na dvije godine, kako bi se u nigerijskom nogometu napravila reorganizacija i novi ustroj. Ta je direktiva postala nužna s obzirom na vrlo loš nastup Nigerije nedavno na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi", kazao je Niboro.

Nigerija je napustila Svjetsko prvenstvo sa samo jednim osvojenim bodom i to protiv Južne Koreje (2:2), dok je poražena od Grčke i Argentine. Super Orlovi nisu slavili na SP-u od 1998. godine.

Poznat je FIFA-in stav o pitanju uplitanja politike u nogomet, pa bi Nigerija mogla uskoro biti odstranjena iz  FIFA-e, a nedavno je upozorena i Francuska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.