Predsjednik, trener i igrači složni: Olimpik mora pasti

Mladost igra utakmicu sezone

Predsjednik, trener i igrači složni: Olimpik mora pasti

Dino Kurbegović

Premijer liga Bosne i Hercegovine nikada nije bila interesantnija. Šest kola prije kraja sezone čak pet timova se bori za prvaka države, dok je ništa manje interesantna i borba za opstanak u društvu najboljih. Ekipama Viteza, Slavije i Mladosti još uvijek prijete Olimpik i Borac. 

Upravo će Mladost i Olimpik odmjeriti snage na stadionu u Doboju u okviru 25. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, a danas je u prostorijama FK Mladost DK održana press konferencija na kojoj su se novinarima obratili predsjednik kluba, Mensur Mušija, šef stručnog štaba i menadžer Ibro Rahimić, igrači Haris Dilaver, Faruk Gačan i Aldin Šišić, te predstavnik navijačke grupe Crvena Legija, Vahidin Goga. 

''Imamo još šest utakmica, ali uvijek je ona prva najvažnija, pa tako i ovaj susret s Olimpikom, mada je i preostalih pet jednako važno. Rezultati u proljetnom dijelu nisu u skladu s očekivanjima ali nisu ni daleko od onoga što smo očekivali. Kao kiks vidim taj remi protiv Viteza i gubitak dva boda kao i gubitak boda sa Širokim. Sigurno je da nismo ni razmišljali da možemo pobijedit Slobodu ili Želju na Tušnju ili na Grbavici, ali isto tako zašto ne bi na kraju uzeli bod Zrinjskom u Mostaru ili Sarajevu na Koševu", rekao je predsjednik kluba Mensur Mušija u uvodnom obraćanju medijima na press konferenciji koja je održana u prostorijama kluba te se osvrnuo na utakmicu s Olimpikom: 

''Protiv Olimpika imamo šansu da vratimo sreću na našu stranu jer nam je u susretu sa Slobodom okrenula leđa jer naša ekipa iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje. U optimističnom duhu očekujemo utakmicu s Olimpikom s vjerom da možemo, hoćemo i moramo napraviti dobar rezultat. Mislim da smo u blagoj prednosti jer Olimpiku igra samo pobjeda a i nisu u nekoj pretjeranoj formi ali mislim da ishod utakmice ovisi isključivo o pristupu naših igrača. Ako ponovimo dobru igru iz Tuzle mislim da rezultat neće izostati.. Ovom prilikom bih pozvao sve ljubitelje fudbala da u subotu odvoje sat i pol vremena i da dođu na utakmicu i da nam pomognu svojim prisustvom jer mislim da nam je podrška itekako potrebna. Ne sumnjam da će tu biti Crvena Legija i ne sumnjam u pomoć sa sjeverne tribine, ali bi bilo lijepo da napunimo i zapadnu tribinu i da pomognemo našim momcima da ostvarimo još jednu pobjedu kojom ćemo sebi otvoriti širom vrata za opstanak u društvu najboljih u što stvarno duboko vjerujem.'' 

U pobjedu protiv Olimpika vjeruju i trener Rahimić i njegovi igrači Haris Dilaver, Aldin Šišić i Faruk Gačan. 

''Posljednje utakmice pokazuju da se polako vraćamo u formu. Utakmica protiv Slobode je pokazala da možemo i sa jakim i kvalitetnim protivnicima da igramo dobro. Izuzev sitnih grešaka koje su se desile na toj utakmici svojim igračima nemam šta da zamjerim i zaista im čestitam na toj utakmici. Ta utakmica protiv Slobode daje mi neku nadu da ćemo pobijediti Olimpik i malo se stabilizovati, a onda nas očekuju i susreti s Drinom i Travnikom u kojima moramo slaviti. Ono što želim je da nas povrede zaobiđu i vjerujem da ćemo u ova tri susreta koja slijede odraditi 95% posla oko opstanka u Premijer ligi", rekao je menadžer i šef stručnog štaba Mladosti, Ibro Rahimić.  

''Sigurno je da nas očekuje jedna jako teška utakmica koja je podjednako važna i nama i Olimpiku. Oni su u uzlaznoj putanji i pokazali su da su kvalitetna ekipa. Ranije su imali neku krizu u igri i sad su u prilici da se bore za opstanak. Što se nas tiče drago mi je što je evidentan pomak u našoj igri, a to smo pokazali i u susretu sa Slobodom. Vrijedno smo radili prethodnih dana i maksimalno smo motivirani da riješimo ovu utakmicu u svoju korist. Pozvao bih navijače da nas podrže u što većem broju. Naša Legija nas svaku utakmicu prati i vjerujem da uz njihovu podršku dolazimo do nove pobjede koja nas odvodi tamo gdje nam je i mjesto, a to je da narednu sezonu igramo ligu 12",  rekao je najbolji strijelac Mladosti, Haris Dilaver koji je u ovoj sezoni postigao osam golova. 

''Ovo je za nas najvažnija utakmica u sezoni. Napravili smo veliki pomak u našoj igri u posljednja dva-tri susreta i vjerujem da ćemo uz pomoć navijača slaviti protiv Olimpika", rekao je na press konferenciji Faruk Gačan koji je odlaskom Mehmedalije Čovića postao standardan u ekipi Ibre Rahimića. 

Jedan od igrača koji uživa ogromno povjerenje kod Crvene legije je veznjak Aldin Šišić koji je sa saigračima Dilaverom i Isakovićem u Čeliku već imao priliku da igra utakmice ovakvog tipa, te poziva na maksimalan oprez.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

''Olimpik je iskusna ekipa, imaju dosta starijih igrača koji dovoljno poznaju Premijer ligu i sigurno je da su već imali nekoliko puta priliku da igraju utakmice ovakvog tipa. I u našoj ekipi je nekoliko igrača koji su imali priliku da igraju ovako bitne utakmice, prije svega mislim na Isakovića, Dilavera i mene i upravo bi mi trebali motivirati naše saigrače da se ne opuste. Samo sa ozbiljnim pristupom i ako damo 110% od sebe od prve sekunde možemo slaviti. Idemo u ovaj duel  pametno, hrabro i mirne glave i naravno očekujem samo tri boda", istakao je Aldin Šišić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi