Predstavljen novi trener i četiri igrača

Predstavljen novi trener i četiri igrača

S. Grebović

Danas je u prostorijama Nogometnog kluba Jedinstvo održana press konferencija na
kojoj su prisutnim novinarima predstavljena četiri nova igrača, te novi šef stručnog štaba.

Nasljednik Branislava Pekeza na kormilu Jedinstva je Benjamin Ključanin, dugogodišnji trener Podgrmeča iz Sanskog Mosta, te nosilac Uefine licence.

Također, predstavnicima sedme sile predstavljena su i novi igrači, riječ je Dini Dizdareviću koji je došao iz Croatie Sesvete, igra na poziciji lijevog bočnog, drugi je Denis Cana, zadnji vezni, Pod Boriće stigao iz ekipe Bosna Visoko, također iz ekipe Bosne stigao je i Ervin Šeta, koji igra na poziciji veznog igrača, iz ekipe Rudara Kakanj u Bihać je došao Mirza Čakić, koji je nastupao još i u juniorima Genka, te ekipama Bosne iz Visokog i Olimpika iz Sarajeva.

Novi šef stručnog štaba Jedinstva zahvalio se Upravi na ukazanom povjerenju, te obećao da će spremiti ekipu za što bolji start prvenstva. Edin Mulić, predsjednik kluba istakao je da je glavni cilj Jedinstva ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, jer sigurno da grad Bihać zaslužuje premijerligaša, ističe Mulić.

Pored spomenuta četiri igrača, Jedinstvo je pojačao i nekadašnji igrač ovog kluba Adis Džaferović, koji je protekle sezone nastupa za ekipu Krajišnika iz Velike Kladuše. Klub su napustili Dizdarić, Čahtarević i Abdić. Nogometaši Jedinstva sutra putuju u Prijedor, gdje će nastupiti na turniru. Pored Jedinstva učestvuju premijerligaš Prijedor, ekipa Podgrmeča iz Sanskog Mosta, te ekipa Beraka iz Prijedora.

Nakon ovog turnira crveno – bijeli putuju u Sanski Most, a zatim će odigrativ dvije utakmice protiv starih sportskih prijatelja iz Bosanskog Novog ekipe Slobode. Jedna utakmice se igra u Bosanskom Novom, a druga Pod Borićima u Bihaću. Nakon današnje press konferencije nadati se da idu bolji dani za Nogometni klub Jedinstvo Bihać, koji sigurno zaslužuje igrati u najjačoj ligi Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.