Predstavljen plan razvoja FK Sarajevo
Benjamin Isović, predsjednik Udruženja "Bordo prijatelja 1946."

Održana tribina "Bordo prijatelja 1946"

Predstavljen plan razvoja FK Sarajevo

Danas je u prostorijama sarajevske Opštine Stari Grad održana javna tribina u organizaciji Udruženja Bordo prijatelji 1946. na kojoj je predstavljen plan i program razvoja FK Sarajevo u periodu od 2010. do 2014. godine.

Pred velikim brojem ljubitelja i simpatizera Fudbalskog kluba Sarajevo, danas je na javnoj tribini Udruženje Bordo prijatelji 1946. predstavilo svoj plan razvoja Sarajeva za period od 2010. do 2014. godine koji će biti ponuđen Skupštini bordo kluba na usvajanje na sjednici koja će se održati u četvrtak.

Ukoliko Skupština usvoji ovaj plan, on će postati dio zvanične strategija razvoja bh. premijerligaša sa Koševa.

"Mi želimo snažno, evropsko FK Sarajevo. Želja nam je da veliki evropski klubovi dolaze na Koševo i da Sarajevo igra u jednom od evropskih takmičenja u njegovoj grupnoj fazi. Plan nam je da u periodu od 2010. do 2014. godine stvorimo jak i finansijski stabilan klub, čiji će cilj biti osvajanje barem jednog trofeja svake sezone. Želimo podići FK Sarajevo na ekonomskom i rezultatskom planu", rekao je predsjednik Udruženja Bordo prijatelji 1946. Benjamin Isović.

Prisutnima je biznis plan predstavio Sead Bašić, magistar ekonomskih nauka. Biznis plan Udruženja Bordo prijatelji 1946. sadrži 60 strana i on je produkt i želja stručnih ljudi da pomognu Sarajevu da se riješi barem dijela dugova u narednom periodu.

Između ostalog, istaknuto je kako je želja da prvi tim Sarajeva čini barem sedam igrača iz sopstvenog pogona, ali nikako ne na štetu rezultata. Između brojnih okupljenih na današnjoj tribini, mogli su se vidjeti i neki od bivših igrača i legendi kluba sa Koševa, kao Husrefa Musemića i Predraga Pašića.

Uvjerenje Udruženja Bordo prijatelji 1946 je da se implementacijom plana razvoja osigurava uspješno rješavanje procesa licenciranja koševskog premijerligaša za duži period.

Na današnjoj tribini također je istaknuto kako je FK Sarajevo veće od svakoga i da niko nije nezamijenjiv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.