"Predstavljen" Velež, stigao Džafić
Navijači očekuju pravi rezultat

Rođeni spremni za novu sezonu

"Predstavljen" Velež, stigao Džafić

M. Maksimović

U srijedu navečer je na gradskom Trgu Musala u Mostaru održana prezentacija ekipe Veleža. Prisutni navijači koji su se okupili u velikom broju imali su priliku da upoznaju 24 igrača koja su na raspolaganju Abdulahu Ibrakoviću u ovoj sezoni.

Od novih imena po prvi put su se u Mostaru navijačima predstavili golman Sanel Borić, zatim Milan Knežević, Marko Jovanović, Adis Halilhodžić, Amer Osmanagić, Jasmin Aličić, dok je među posljednjim na binu izašao i toliko najavljivani Adin Džafić, mladi reprezentativac BiH, sada već bivši napadač Cibalije.  Ceremoniju predstavljanja igrača pratila je i prezentacija novih dresova.

Igrači su izlazili na binu sa dresovima te se većina njih obratila  prisutnim navijačima. Program je trajao 45 minuta, a za ovu priliku specijalni voditelj je bio Marjan Mijajlović.

"To je nešto se godinama praktikuje u Evropi i mi smo željeli napraviti nešto slično, jer želimo pravi evropski klub. Svi oni koji su došli su imali priliku upoznati nove igrače, sponzore, novi dizajn dresova našeg sponzora jer navijači moraju znati u svakom trenutku ko nosi dres ovog kluba, šta se događa u ovom klubu, jer su godinama uz ovaj klub. Krenuli smo u stvaranje evropskog Veleža što nije nimalo jednostavan proces, ali kako vrijeme prolazi u ovom periodu prije početka prvenstva tako i naši apetiti rastu. S obzirom na činjenicu da je u odnosu na prošlu sezonu tu devet - deset novih igrača, naš cilj je plasman izmeđuđu prvog i petog mjesta, ali ako se ukaže prilika da dohvatimo Evropu kroz Kup ili prvenstvo, mi jednostavno tu priliku ovaj put moramo iskoristiti.", rekao je direktor kluba Sedin Tanović.

Promocija ambicioznog Veleža nije mogla proteći bez legedni ovog kluba, Semira Tuce, Seada Kajtaza, i Vahida Halilhodžića koji su predstavljeni uz velike ovacije.


Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti