Predstavljeni Jamak i Stančeski

FK Željezničar: Ibrahim Šehić produžio ugovor

Predstavljeni Jamak i Stančeski

Edmir Škorić

Perica Stančeski i Nermin Jamak danas su predstavljeni kao nova pojačanja Željezničara na konferenciji za medije u Plavom salonu.

Danas su na Grbavici predstavljena dva nova pojačanja sarajevskog Željezničara, a radi se o Perici Stančeskom i Nerminu Jamaku.

Osim toga, menadžer aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine Amar Osim objavio je kako su produženi ugovor sa reprezentativnim golmanom sarajevskih plavih Ibrahimom Šehićem, koji je potpisao na 2,5 godine, a ugovore su također produžili Muamer Svraka i Srđan Stanić.

Svečano potpisivanje ugovora Stančeskog, Jamaka i Šehića upriličeno je prije nekoliko trenutaka na konferenciji za medije.

"Drago mi je što sam potpisao novi ugovor. Bio sam pod pritiskom posljednje vrijeme, a bilo je i svakakvih priča u medijima. Ali, ja sam od početka želio ostati u Želji. Ostajem na Grbavici, ali ukoliko dođe neka izdašna ponuda razmisliću o odlasku", rekao je Ibrahim Šehić.

Perica Stančeski je istakao kako smatra da je dolazak u Želju pravi potez u njegovoj karijeri.

"Najbitnije da se potpisivanje ugovora ozvaničilo. Veoma mi je drago što sam u ovom klubu i nadam se da ćemo odbraniti titulu prvaka BiH. Sa Borcem mi je istekao ugovor i sam odlučujem o tome gdje ću nastaviti karijeru. Ja sam Želju smatrao boljom destinacijom za razvoj karijere i ne žali zbog svoje odluke", kazao je Stančeski.

"Dijete sam ovog kluba i drago mi je što sam se vratio. Kada sam otišao u Čelik prije dvije godine napravio sam pravi potez i ne žalim zbog toga. Mislim da je sada na Grbavici sve mnogo ozbiljnije i bolje nego kada sam otišao", rekao je nakon potpisivanja ugovora Jamak.

Jamak će nositi broj 7 na leđima, dok će Stančeski preuzeti broj 27.

Plavi od ponedjeljka u Puli

Plavi sa Grbavice u srijedu počinju sa pripremama. Najprije će nekoliko dana ostati u Sarajevu, a u ponedjeljak putuju u Pulu gdje će ostati do 5. ili 6. februara. Nekoliko dana kasnije nastavit će pripreme u Međugorju.

Odigrat će Željezničar i nekoliko prijateljskih utakmica i to sa klubovima iz Hrvatske, te Slovenije. Kako je i menadžer Amar Osim rekao, Plavi će odmjeriti snage sa Cibalijom, Šibenikom, Slavenom Belupom, Goricom, Velenjem...

Oko 27 igrača započet će pripreme, a put Pule krenut će i povrijeđeni stoper Jadranko Bogičević. Što se novih pojačanja tiče, na Grbavici nisu sigurni hoće li ih biti, no Osim je istakao da će klub dovesti jednog solidnog igrača ukoliko se za to ukaže prilika.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.