Predstavnici klubova delegati Skupštine

Nezvanične informacije govore

Predstavnici klubova delegati Skupštine

A. Beganović

Komitet za normalizaciju odnosa u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine svoj prvi sastanak održat će u ponedjeljak u Beču.

Komitet će činiti devet članova, a na njegovom čelu biće nekadašnji predsjednik Fudbalskog saveza Slovenije, Rudi Zarl. Pored Zavrla u Komitetu če biti Eva Pasquier, Marcel Benz, Darko Ljubojević, Ivica Osim, Dragan Kulina, Ivan Beus, Dino Begić i Sead Kajtaz.

Pred Komitetom za normalizaciju je doista težak posao. Vrijeme nam nije saveznik, jer do 26. maja mora se održati Skupština FSBiH i usvojiti novi Statut. Ukoliko se Statut na kojem insistiraju FIFA i UEFA ne usvoji suspenzija će ostati na snazi.

Glavno pitanje kojim se najviše bavi bh. sportska javnost je ko će usvojiti Statut, odnosno ko će činiti Skupštinu FSBiH. Da li delegati koji su odbili Statut, ili pak FIFA i UEFA imaju neko drugo rješenje.

Posljednje informacije, istina još uvijek nezvanične, govore da Skupštinu neće činiti oni koji su odbili usvajanje novog Statuta. Navodno UEFA i FIFA planiraju da zastupnici na Skupštini budu predstavnici premijerligaških i prvoligaških klubova.

Premijerligaški klubovi bi navodno davali dva član Skupštine, dok bi prvoligaški klubovi imali po jednog zastupnika na Skupštini.

Također nezvanične informacije govore da UEFA i FIFA žele da državni Savez vodi takmičenje u prvom i drugom rangu, a da ostale nivoe vode kantonalni, odnosno područni Savezi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.