Pregled kola: Sarajevu titula, Široki bez Evrope

Pogledajte sve golove

Pregled kola: Sarajevu titula, Široki bez Evrope

Edmir Škorić

U subotu su odigrane utakmice posljednjeg, 30. kola Premijer lige BiH.

Igrači Sarajeva su novi prvaci nakon što su na Koševu savladali Slobodu (3:1) i tako zadržali prednost nad gradskim rivalom Željezničarom, koji je u Zenici remizirao s Čelikom (1:1).

Široki je nakon dugo vremena ostao bez Evrope jer je na Pecari odigrao 1:1 sa Zrinjskim, a taj bod je Plemiće odveo u Evropu.

Iz lige su ispali Mladost i Zvijezda. Ove dvije ekipe odigrale su 1:1 u Ugljeviku, što je najviše odgovaralo Vitezu, koji se provukao i pored poraza u Travniku. Nula je i Drini i Slaviji bila dovoljna da ostanu u ligi, a Radnik je s 3:2 slavio na Otoci protiv Olimpica u rezultatski nebitnoj utakmici, kakva je bila i ona između Veleža i Borca (1:0).

 FK Sarajevo - FK Sloboda 3:1

NK Čelik - FK Željezničar 1:1

NK Široki - HŠK Zrinjski 1:1

FK Drina - FK Slavija 0:0

FK Mladost - NK Zvijezda 1:1

FK Olimpic - FK Radnik 2:3

FK Velež - FK Borac 1:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Travnik - NK Vitez 2:0

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.