Prekid, suzavac, uhapšeni....
Igrači Veleža bježe prema svlačionici (photo: Hercegovina.info)

I ovaj derbi je završio neslavno

Prekid, suzavac, uhapšeni....

M. Maksimović

Posljednja četiri derbija odigrana u Mostaru su protekla bez većih incidenata, kako su se stvari razvijale izgledalo je da će i ovaj onda je došla sudijska nadoknada.

Glavni sudija utakmice, Dragan Skakić je produžio utakmicu za čak sedam minuta zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na teren u periodu od 68. do 72. minute, odnosno šest obavljenih izmjena na obe strane. Presudni trenutak je stigao upravo u petoj minuti sudijske nadoknade, rezervista Rijad Demić je pogodio za 0:1. Gol kojim je Velež u tom trenutku imao pobjedu u rukama.

U tom trenutku je nastao haos. Navijači Zrinjskog su sa istočne tribine utrčali u teren, a kako na stadionu nije bilo navijača Veleža jedina meta su bili igrači i stručnim štab Veleža. Nastao je metež na terenu, igrači Veleža su bježali prema svlačionicima, neki su u toj gužvi bili srušeni, neki su zaradili i udarce, ali je izlaskom specijalaca na teren spriječena prava katastrofa. Kako su navijači utrčali u teren, tako su se brzo vratili na tribinu, dok je ostatak navijača sa zapadne tribine krenuo svojim kućama.

Dok je trajao plan kako prebaciti autobus sa igracima do prostorija kluba ostatak huligana je čekao na izlasku kao bi završio  ono što je počeo na samom stadionu. Na kraju je autobus sa igračima Veleža prebačen sa druge strane stadiona dok je policija krenula u obračun sa huliganima.

Ispred samog stadiona su huligani zasuli policiju bocama, pa je upotrebljen suzavac.
Nezvanično, osam osoba je uhapšeno. Policija na kraju morala upotrijebiti silu, kako bi stavili tačka na i za ovaj derbi. A opet se treba igrati u nedelju. Nakon svega što se desilo u završnici utakmice večeras, pitanje je da li će se igrati u nedelju opšte.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.