Prekid u Utrechtu, Twente ubjedljiv

Prekid u Utrechtu, Twente ubjedljiv

Midhat Šljivak

Nakon što je u derbi susretu 15. kola holandskog fudbalskog prvenstva Feyenoord savladao PSV  sa 2:0, ubjedljive pobjede u poslijepodnevnom terminu upisali su Twente i Vitesse.

Twente je prosto pregazio na gostovanju ekipu Utrechta rezultatom 2:6 u utakmici koja je bila prekinuta gotovo petnaest minuta zbog nereda na tribinama koje su izazvali domaći navijači pri vodstvu gostiju od 5:0.

Gosti su već nakon trinaest minuta igre golovima Wisgerhofa i Johna vodili sa 2:0, što je bio rezultat prvih 45 minuta. U nastavku igre potpuna dominacija Twentea koji sa dva gola Janssena i još  jednim golom Johna u potpunosti razbijaju domaći tim, nakon čega domaći navijači prekidaju utakmicu.

Nakon prekida koji je trajao petnaest minuta, domaći uspjevaju zaigrati nešto bolje, te postići dva gola. Sa druge strane i Twente je preko Berghuisa postigao još jedan gol za konačan rezultat utakmice od 6:2.

U drugoj utakmici u ovom  terminu Vitesse je pregazio Waalwijk rezultatom 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.