Prekida li Željo crni niz?

Plavi danas dočekuju Mladost

Prekida li Željo crni niz?

Edmir Škorić

Željezničar je u negativnoj seriji od šest poraza, a danas na Grbavici ima priliku da istu zaustavi.

Željo je s velikim promjenama ušao u proljetni dio sezone, ali tim Amara Osima je poražen u Bijeljini od Radnika i to je bio nastavak loše serije i čak šesti uzastopni poraz Plavih.

Upravo taj niz bi mogao da bude dodatni pritisak Željezničaru pred današnji duel, ali ujedno i motiv igračima da napokon ostvare pobjedu, mada je svima jasno da to nije lako izvodivo protiv ekipe kakva je Mladost Doboj Kakanj, koja ima veliku širinu u igračkom kadru, dobrog trenera i dosta kvalitetnih pojedinaca.

Uostalom, Mladost je, uz Željezničar, tim koji ima visoke ambicije i plasman u Evropu. Nakon ostvarene pobjede nad GOŠK-om u prošlom kolu, Mladost je napravila dobar korak u borbi za Evropu, ali duel na Grbavici je od velikog značaja za ovaj tim.

Velika kvota na Želju dovoljno govori o situaciji pred današnji meč, a opširnije pogledajte OVDJE.

Željin problem danas bi mogao da bude suspenzija prvog strijelca Sulejmana Krpića, a o samoj utakmici Amar Osim je u najavi rekao:

Amar Osim: Mi smo kao 'veliki', oni 'mali'? Ovo je susret dva ravnopravna protivnika

"Kada sam 2014. godine sa Željezničarom odlazio u Doboj Kaknja igrati prijateljsku utakmicu protiv Mladosti, oni tada nisu bili ni blizu Premijer lige, a njihov predsjednik je bio zahvalan što smo im došli. Sjećam se da je tada u šali rekao: 'Idući naš susret će biti u Premijer ligi". Na prvu mi to nije djelovao previše ozbiljno, ali, evo, uspjeli su u tome", rekao je Osim na početku izlaganja.

"Definitivno nam je teže nego njima. Neko će reći 'mali' su klub, mi smo 'veliki', ali nakon 20 kola i mi i oni imamo faktički isti broj bodova. Dakle, riječ je o susretu dva ravnopravna protivnika. Svjesni smo u kakvoj smo krizi glede rezultata i isto nam je dolazila Mladost ili Sarajevo."

Realizacija je problem...

"Nije pozitivno kada imaš četiri-pet šansi, a ne iskoristiš ništa. Možeš ti prosipati 'šuplju' i govoriti da je važno stvarati šanse, ali ako ne zabiješ gol, koji je smisao."

"Mi imamo pritisak sami pred sobom. Željezničar nikad nije izgubio šest utakmica, to je samo od sebe dovoljno da pritisak. Navijače poštojemo, veliki smo klub za ove prilike, mi smo sad tu, moramo biti ti koji će prekinuti taj niz", zaključio je Osim.

Klub kakav je Željo nije mogao ni zamisliti ovako loš niz, sedmi poraz uzastopni bi bio prava tragedija, pa je na leđima Osima i pomoćnika te njegovih izabranika zaista jedan ogroman teret pred meč koji se igra od 18 sati.

Zrinjski 'mora', u Gabeli viteška borba za svaku loptu

Od 15 sati sastaju se Zrinjski i Radnik. Nakon boda na Pecari, sastav Zrinjskog ima imperativ pobjede, jer bi u protivnom bio predaleko od odbrane titule. I ovako Sarajevo ima 10 bodova više u odnosu na Plemiće.

MOZZART nudi pristojnu kvotu na pobjedu Zrinjskog, dok je na goste kvota čak 8.5. Kompletnu ponudu pogledajte OVDJE.

Slišković o utakmici s Radnikom:

"Jučer smo imali sastanak prije treninga gdje sam igračima htio da kažem da zaboravimo Sarajevo i okrenemo se onom što nas čeka u nedjelju" - otpočeo je Slišković i dodao:

"Ovo je veoma važan i težak meč za nas. Radnik je pobjedom protiv Želje pokazao da je čvrsta ekipa. Borbenošću i kvalitetom su odnijeli sva tri boda. Vjerujem da će biti čvrsti i ovdje, kao i uvijek i dobro se moramo potruditi ako mislimo uzeti sva tri boda. Razgovrali smo na tu temu, dvije teške utakmice su pred nama, Radnik i Mladost iz kojih moramo izvući dobre rezultate, a kad to završi razmišljat ćemo o revanšu sa Sarajevom".

Zrinjski i Radnik odigrali su veliki broj mečeva, ali Bijeljinci nikada nisu slavili Pod Bijelim brijegom.

Pod pritiskom je danas i u Gabeli, gdje se sastaju GOŠK i Sloboda. Oba tima su poražena na otvaranju drugog dijela sezone, pa danas žele da osvoje bodove.

GOŠK će bez kalkulacija krenuti u osvajanje bodova za spas, dok se Sloboda potajno nada izlasku u Evropu i stoga će u današnjem meču tim Zlatana Nalića uraditi sve da ostane neporažen.

Bodovi su dakle neophodni i jednima i drugima, a podjela bodova ne bi pretjerano pomogla nikome, pa možemo da očekujemo vitešku borbu za svaku loptu na stadionu u Gabeli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koliko će ovo biti neizvjestan duel, najbolje pokazuje omjer kvota u MOZZART kladionici. Kompletnu ponudu možete pogledati OVDJE.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nemozetako
Mene samo interesuje jel stid ove navijace Zelje da na ovaj nacin pobjede? Da su imali sansi jesu i to odlicnih sansi, ali da li ih je stid onog prvog zutog kartona koji je dosudes Welbecku. SRAMOTA
0 0
Sejo1979
Opet zvaljo osim i njegoce sudije koje pomazu zelji iskljucise covjeka na pravdi boga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi