Prekinut crni niz FK Željezničar: Ermin Zec junak Grbavice!
Dugo su navijači tima sa Grbavice čekali na pobjedu. Konačno su je i dočekali nakon niza neuspjeha i Željo je došao do velika tri boda

Plavi savladali FK Mladost Doboj Kakanj

Prekinut crni niz FK Željezničar: Ermin Zec junak Grbavice!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 21. kolu Premijer lige BiH dočekao Mladost Doboj Kakanj i nakon preokreta je slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Plavi su sa šest uzastopnih poraza ušli u ovaj meč i pobjeda im se nametala kao imperativ. Do nje su na kraju došli uz dosta muke protiv odlične Mladosti.

Mladost je odlično ušla u meč i u trećoj minuti su gosti umalo poveli. Petar Bojo je izašao sam pred Vedrana Kjosevskog, a golman Željezničara sjajno brani i spašava svoj tim.

Željo je potom uzvratio, a u devetoj minuti meča Plavi su stvorili veliku šansu, Pavić je ubacio, a Ramović promašuje loptu i propada velika šansa.

Viđen je na Grbavici zaista dobar fudbal u tim trenucima. Gosti iz Doboj Kaknja su stajali zaista sjajno, a u 29. minuti meča su došli i do vodstva. Brzu kontru završio je Gedeon Guzina za prednost od 0:1.

U 31. minuti meča domaći su u novoj dobroj šansi. Bogičević šutira glavom, Velić sjajno brani, da bi u nastavku akcije Welbeck dobio drugi žuti karton u tri minute i sudija mu je pokazao put u svlačionici. Gosti su protestvovali smatrajući da je sudija donio prestrogu odluku, ali se protesti nisu isplatili.

Već u narednom napadu nova velika šansa za Željezničar. Isaković je loptu izbacio sa gol-linije i nije bilo promjene rezultata. Do kraja prvog dijela domaći su konkretniji. Imali su veći posjed lopte, ali nisu previše napravili pred golom i na odmor se otišlo vodstvom Mladosti od 0:1.

U nastavku je Željo krenuo po preokret. Prvo je gostima zaprijetio Bogičević, ali je Velić ponovo čudesno odbranio. Ipak, nakon nekoliko opasnih napada u 58. minuti je Željo poravnao. Ramović odlično ubacuje, a Mladen Veselinović glavom pogađa za 1:1.

Nastavio je domaći tim sa napadima i nakon gola. Pokušavao je tim Amara Osima doći do preokreta, a u tome su uspjeli u 68. minuti. Pogodio je Ermin Zec na debiju za vodstvo Plavih od 2:1.

Nakon vodstva Plavih igra se malo umirila. Željo je kontrolisao rezultat i nije previše dopustio gostima da naprave, a da nije bilo Velića pobjeda domaćeg tima bi bila i uvjerljivija. Veselinović se našao oči u oči sa Velićem u 87. minuti, ali je golman gostiju sjajno skinuo novi zicer.

Do kraja je ostalo 2:1 za Željezničar iako je Zec pogodio stativu u finišu i Plavi su došli do velika tri boda i to nakon šest uzastopnih utakmica bez pobjede.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Željezničar - Mladost 2:1

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Šabanadžović, A. Zec, Ramović, Bogičević, Zajmović, Veselinović, Hajdarević, Sipović.

FK Mladost: Velić, Nikolić, Horić, Welbeck, Guzina, Arežina, Anđušić, Bojo, Asani, Atajić, Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alkma
Kako bolan sudija zar onaj start nije bio za karton kada je krao sudija zelju protiv sirokog niko ne prica,kada je proslo kolo u bjeljini penal cist ne dosudzen za zelju opet niko ne prica jeli vas sramota Sarajevu se svaka druga utakmica penal svira i to u redu titulu dino selimovic kupio i to uredu citava javnost zna kako sarajevo dolazi do titula i vi sada laprdare nesto
0 29
DamirT
Kad ne mogu igraci dat gol,tu je sudija da pomogne (bez vrijedjanja).
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi