Prekinut susret između Dynama i Zenita

Pirotehničko sredstvo ozlijedilo golmana domaće ekipe

Prekinut susret između Dynama i Zenita

Susret između Dynama i Zenita prekinut je nakon što su navijači Zenita ubacili pirotehničko sredstvo koje je ozlijedilio golmana Dynama, Shunina. 

Derbi susret 16. kola ruske Premier lige, između Dynama i Zenita prekinut je nakon što je golman Dynama zatražio liječničku intervenciju. Naime neka vrsta dimne bombe iziritirala je oči golmana domaće ekipe. Nakon konsultacije sa trenerima, sudija je prekinuo susret. Vrlo brzo oglasio se predsjednik Fudbalskog saveza Rusije:

 

"Fudbalski teren nije ratna zona. Odluka je na disciplinskoj komisiji, vjerujem da će oni donijeti najbolju odluku." Dynamo je vodio golom Vladimira Granta. Moguće je da će domaćin doći do pobjede za zelenim stolom, ukoliko se dokaže krivica navijača Zenita. Navijači dva kluba imali su sukob na željezničkoj stanici u Moskvi, ali prema izvještajima, nema uhapšenih, ni povrijeđenih aktera. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.