Prekinuta utakmica između Granade i Mallorce
Isječak sa španske TV stanice

Prekinuta utakmica između Granade i Mallorce

Prekinut je posljednji susret današnjeg programa, u okviru 13. kola španske Primera lige.

Granada je na svom Nuevo Los Cármenes stadionu, u derbiju začelja, dočekala momčad Mallorce. Gosti su u ovom susretu bili desetkovani, a pravo nastupa zbog suspenzije nije imao Iván Ramis, dok su u zdravstveni bilten bili upisani José Carlos Nunes, Kevin i Pablo Cáceres.

Victor Casadesus je doveo goste u vodstvo, u 23. minuti. Ništa ozbiljnije se nije dešavalo do kraja prvog poluvremena, a na odmor se otišlo rezultatom 0:1. 

Devet minuta nastavka bilo je dovoljno Guilhermeu Siqueiri da poravna rezultat. Potpuni preokret je viđen u 59. minuti kada je Carlos Martins pogodio, za veliko slavlje igrača i navijača domaćeg tima. 

U 64. minuti se dogodila jedna nevjerovatna situacija. Naime, pomoćni arbitar je pogođen oštrim predmetom u glavu, a glavni sudac je odlučio prekinuti utakmicu.

Sa tribina je doletio jedan predmet, koji je rasjekao desni obraz pomoćniku. Glavni sudac je dobio instrukcije da se meč ne smije nastaviti.

Još uvijek nije poznato da li će i kada biti nastavljena ova utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.