Preko Modriče do Evrope

Željezničar na Grbavici dočekuje Modričane

Preko Modriče do Evrope

Željezničar sutra na Grbavici dočekuje ekipe Modriče u susretu 25. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine, koji bi za sarajevski sastav mogao biti od velike važnosti.

Željo nastavlja utrku za naslov prvaka sa banjalučkim Borcem, dok se Modriča sa druge strane grčevito bori za opstanak.

"U goste nam dolazi ekipa koja nema šta izgubiti i rasterećeni su od imperativa rezultata. U prošlom su kolu savladali Slaviju i vidjeli da mogu pobjeđivati, iako su umnogome oslabljeni. Sutra će igrati pred velikim brojem gledalaca u noćnom terminu i to će im svakako biti motiv više da su protiv nas dokažu. Mi ih sigurno ne smijemo potcijeniti, a ja bih želio da Modriča ostane u ligi. Za to im je potreban i neki bod sa gostovanja, a želim im da u Banja Luci uzmu bod i tako pomognu i sebi i nama", kazao je nekadašnji igrač Modriče Jadranko Bogičević, danas prvotimac Željezničara.

"Utakmica sa Modričom je susret u kojem se također može odlučiti o prvaku. Mi sa eventualnom pobjedom sutra sigurno idemo u evropska takmičenja, jer su nam na ruku išli rezultati u prošlom kolu, pa su Željo i Borac ostali jedini kandidati za titulu. Naš je cilj trofej, a vjerujem da uz podršku sa tribina možemo do pobjede s kojom bi došli korak bliže zacrtanom cilju", rekao je trener sarajevskih plavih Amar Osim.

"Na nama je veliki pritisak jer svi očekuju da pobjedimo bez problema i sa velikom razlikom, ali meč sa Modričom mogao bi biti teži i od onog sa Borcem", dodao je Osim.

Osim za sutrašnju utakmicu neće moći računati na Ćuluma, Harisa Bešliju i Stanića, a najavio je da u odnosu na meč prošlog kola u Tuzli neće biti većih izmjena u ekipi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije