Premier liga: Watfordov dvojac najbolji u decembru

Flores i Ighalo dobili priznanja

Premier liga: Watfordov dvojac najbolji u decembru

Watfordov trener Quique Sanchez Flores i napadač Odion Ighalo su proglašeni najboljim u Premier ligi za mjesec decembar.

Watford je u posljednjem mjesecu prošle godine ostvario tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, a za iznenađujuće dobre rezultate ovog kluba najzaslužniji je upravo španski trener, kojem je ovo prva ovakva nagrada u karijeri.

Isto važi i za Ighaloa, koji je u decembru postigao pet pogodaka, od kojih je dva postigao u pobjedi nad Liverpoolom rezultatom 3:0. Napadač iz Nigerije je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 13 pogodaka i treći je strijelac lige iza Lukakua i Vardyja.

Watford igra svoju najbolju sezonu u posljednjoj deceniji i nalazi se na 10. mjestu Premier lige sa 29 bodova, a za dvojac Flores - Ighalo ove nagrade predstavljaju veliko priznanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi