Da li će Borac i Sarajevo opravdati ulogu favorita?
Detalj sa prvog meča Sarajeva i Sloge Doboj

Danas prva dva meča ovog kola

Da li će Borac i Sarajevo opravdati ulogu favorita?

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
Danas se igraju dva meča 14. kola Premijer lige naše zemlje.

Od 14:30 sati Boraac će ugostiti Posušje u Novom Gradu, a Banjalučanima svakako pripada uloga favorita.

Gosti stižu oslabljeni neigranjem Marka Hanuljka, Darija Krište i Zvonimira Begića, ali nemaju puno izgubiti, te se nadaju da u takvoj atmosferi mogu bar do boda.

Od 18 sati igraju Sloga Doboj i FK Sarajevo. Sarajevo je u prošlom kolu nadigralo Borac 1:0, te na krilima te pobjede sada želi nova tri boda.

Istakao je to i šef struke Feđa Dudić.

Istakao je Dudić prvo važnost pobjede nad Borcem u prošlom kolu (1:0).

Oglasi

“Jako mnogo nam je to značilo, pogotovo na tom mentalnom planu. Vidi se to i na momcima, pao im je teret s leđa. Vidjelo se u drugom poluvremenu koliko je bilo važno dobiti utakmicu, mi smo odustali od svog plana igre, te je ovo u globalu bila utakmica na 50 posto naših mogućnosti. Prvo poluvrijeme možemo biti jako zadovoljni, a nakon gola se vidio strah da se ne desi glupost, igrali smo sa što manje rizika. Čestitam i ovim putem igračima“, rekao je Dudić.

Meč je pratio sa tribina.

“Dosta je teško bilo sa tribina pratiti. Pojavio se i neki video, zamislite da su snimali 90 minuta“.

Najavio je meč u Modriči.

“Pobijedili su Zrinjski, Veleža, to nam samim time daje znak da se radi o dobroj ekipi. Dobro se brane, kompaktni su, a prema naprijed imaju Kulenovića koji je među boljim napadačima u ligi, a tu je i Krstovski, Janković... Upoznat ćemo momke sa kvalitetom Sloge, imamo respekt, ali pokušat ćemo da uđemo u pozitivnu seriju. Nema kartoniranih igrača, imat ćemo veći izbor“.             

Oglasi

Raspored 14. kola Premijer lige:

 Petak:

FK Borac- HŠK Posušje

FK Sloga – FK Sarajevo

Subota:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City – FK Igman

NK Široki Brijeg – FK Željezničar

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi