Publika na premijerligaškim utakmicama: NFSBiH slijedi odluke Kriznih štabova

Odlične vijesti

Publika na premijerligaškim utakmicama: NFSBiH slijedi odluke Kriznih štabova

Haris Zilić

Nova sezona u fudbalskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine starta 17. jula.

Ono što najviše zanima simpatizere i navijače u Bosni i Hercegovini je podatak da li će gledatelji moći sa tribina pratiti svoj klub.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, Premijer liga BiH pred publikom zavisit će od entitetskih i kantonalnih Kriznih štabova.

Pratit će se redovno razvoj epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini, a ono što je jako bitno, svaka utakmica će imati poseban pravilnik za publiku zavisno od Kantona u kojem se igra.

Dakle, prema trenutnom stanju neće biti isti procentan publike na utakmicama koje se igraju primjera radi u Mostaru i Sarajevu. Što se tiče utakmica u RS-u, tu će se odlučivati na entitetskoj razini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema situaciji koja trenutno vlada izgledno je da će Pecara u Širokom Brijegu imati najveći dozvoljeni procenat publike, kao i stadion Mokri dolac u Posušju u odnosnu na kapacitet obzirom da je u Zapadnohercegovačkoj županiji epidemiološka situacija trenutno najbolja što se tiče Bosne i Hercegovine.

NFSBiH će se "nositi" odlukama štabova, tako da će se navijači još strpiti da dobiju zvaničnu informaciju koliko će gledatelja moći prisustvovati na određenoj utakmici.

Top Komentari

Neddim1
Nek trzni centri rade punom parom, nek kafici, klubovi rade u punom kapacitetu a na stadion se moraju testovi donosit, klosari oni poltronski glupi.
28 0
Antaaaaa
I vama i tim stabovima majku je***
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi